A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Klasszik úthenger - kezdőknek is

2023. december 13. - Szeretem a pulykát

Na, ha valakit, akkor Őt nem kell bemutatni. Egyszerűen kötelező legalább egyszer egy évben. El lehet tenni receptet év végére is. De most a szürke hideg időben ez kell a léleknek. 

2023_11_rakott_kaposzta_kicsi.jpg

Rakott káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

a „töltelékhez”:

  • 50-60 dkg darált pulykacomb
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál majoránna
  • 15 dkg rizs

továbbá:

  • vaj vagy olaj
  • 1 kisebb egész káposzta
  • pulyka fűszersó
  • tejföl

A rizst puhára főzzük, hozzákeverjük a töltelék hozzávalóit, félretesszük.
A káposztát 2 cm-es szeletekre vágjuk, óvatosan átmossuk, majd a szeleteket vajjal vékonyan megkent tepsire fektetjük. Megkenjük tejföllel, sózzuk, megszórjuk a fűszerrel és a töltelékből 4-6 evőkanálnyit ráhalmozunk. Megkenjük tejföllel, megszórjuk a fűszersóval. Mindegyik káposztaszelettel így járunk el, majd a tepsit alufóliával befedjük és 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
Az utolsó 10 percben eltávolítjuk az alufóliát és pirulásig sütjük. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2518278973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása