Na, ha valakit, akkor Őt nem kell bemutatni. Egyszerűen kötelező legalább egyszer egy évben. El lehet tenni receptet év végére is. De most a szürke hideg időben ez kell a léleknek.
Rakott káposzta
Hozzávalók 4 személyre:
a „töltelékhez”:
- 50-60 dkg darált pulykacomb
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál majoránna
- 15 dkg rizs
továbbá:
- vaj vagy olaj
- 1 kisebb egész káposzta
- só
- pulyka fűszersó
- tejföl
A rizst puhára főzzük, hozzákeverjük a töltelék hozzávalóit, félretesszük.
A káposztát 2 cm-es szeletekre vágjuk, óvatosan átmossuk, majd a szeleteket vajjal vékonyan megkent tepsire fektetjük. Megkenjük tejföllel, sózzuk, megszórjuk a fűszerrel és a töltelékből 4-6 evőkanálnyit ráhalmozunk. Megkenjük tejföllel, megszórjuk a fűszersóval. Mindegyik káposztaszelettel így járunk el, majd a tepsit alufóliával befedjük és 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
Az utolsó 10 percben eltávolítjuk az alufóliát és pirulásig sütjük. Forrón tálaljuk.