A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykás reggeli hálaadásra

2017. november 22. - Szeretem a pulykát

pulykakosarka_8.jpg

Igen, én is tudom, hogy Magyarországon nincs hálaadás. Miért is lenne, tényleg semmi közünk az ott történtekhez, és ez ráadásul nem is olyan ünnep, amit át lehetne venni, mint mondjuk a halloween, a hálaadásnak ugyanis történelmi jelentősége van.

Mégis, egyre többen készítenek hálaadási ételeket itthon is, és ennek egy nagyon egyszerű oka van. A hálaadási menü nagyon finom! Akkor pedig miért ne ennénk, nem igaz?
Sült pulyka, sütőtökös pite, barátok, mi kell még?

Ez most egy gyors reggeli, csupa olyan alapanyagból, ami akár egy hálaadási vacsora maradéka is lehet, de akár frissen el lehet készíteni, mondjuk vasárnap reggel.

A tölteléket tényleg érdemes előző este összedobni, hogy reggel csak elő kelljen melegíteni a sütőt, és 20 perc múlva kelthessük a családot.

Hozzávalók

1 csomag félkész levelestészta
50 dkg darált pulykacomb
2 nagy fej hagyma
4 ek étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 narancs reszelt héja
½ narancs leve
3 ek sűrített paradicsom
1 ek csípős csilikrém
só, bors, koriander mag ízlés szerint
2 marék aszalt vörösáfonya

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A hagymát fél karikára szeleteljük, és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst, valamint az összes többi hozzávalót. Addig pirítjuk kevergetve, amíg a leve el nem fő.
A leveles vajas tésztát 12 (ha hagyományos muffin formánk van) vagy 24 részre vágjuk (ha mini muffin formával dolgozunk.)
A formákat vékonyan kiolajozzuk, majd beletesszük a tésztát, amit megtöltünk a hússal.
Kb. 20 perc alatt sütjük szép pirosra.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3513347107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása