Végre utazunk Olaszországba:) Nincs olyan fogás, amit ne szeretnénk, mondhatnánk, de ez különösen a kedvencünk. Jó étvágyat, ciao:)
Pulykakolbászos cannelloni
Hozzávalók 2 személyre:
- 8-9 cannelloni tészta
- 25 dkg darált pulykafelsőcomb
- 10 dkg apróra vágott pulykakolbász
- 20 dkg konzervparadicsom
- 2 dl víz
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál szárított majoránna
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
a besamelhez:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg vaj
- 2,5 dkg liszt
- só
- őrölt fekete bors
- 10 dkg reszelt trappista sajt vagy mozzarella
a tál kenéséhez:
- vaj
továbbá:
- 10-20 dkg reszelt trappista sajt vagy mozzarella
A kétféle hagymát felaprítjuk. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, belerakjuk a fokhagymát, majd a darált húst és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a darált hús átsült, ízesítjük a fűszerekkel, felöntjük a vízzel és a paradicsommal. Kb. 30 percig főzzük, amíg a szósz kellőképpen be nem sűrűsödik.
A besamelhez kis lábasban felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, majd apránként, folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet, így csomómentes lesz a mártás. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és elvegyítjük benne a sajtot.
Tűzálló edényt kivajazunk. A tésztacsövekbe töltjük a kolbászos húst és egymás mellé a tálba fektetjük őket. Meglocsoljuk a besamelmártással, megszórjuk a sajttal és lefedve, 180 fokon 45 percig sütjük. A fedelét levesszük és kb. 15 percit tovább sütjük. Akkor jó, ha a sajt aranybarnára pirul. Forrón tálaljuk.
Tipp: ha dupla adagot készítünk, a tésztacsöveket egymásra, két sorban is rétegezhetjük.