A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Cannelloni

2024. április 10. - Szeretem a pulykát

Végre utazunk Olaszországba:) Nincs olyan fogás, amit ne szeretnénk, mondhatnánk, de ez különösen a kedvencünk. Jó étvágyat, ciao:) 

2024_03_pulykakolbaszos_cannelloni_kicsi.jpg

Pulykakolbászos cannelloni

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8-9 cannelloni tészta
  • 25 dkg darált pulykafelsőcomb
  • 10 dkg apróra vágott pulykakolbász
  • 20 dkg konzervparadicsom
  • 2 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom

a besamelhez:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg liszt
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg reszelt trappista sajt vagy mozzarella

a tál kenéséhez:

  • vaj

továbbá:

  • 10-20 dkg reszelt trappista sajt vagy mozzarella

A kétféle hagymát felaprítjuk. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, belerakjuk a fokhagymát, majd a darált húst és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a darált hús átsült, ízesítjük a fűszerekkel, felöntjük a vízzel és a paradicsommal. Kb. 30 percig főzzük, amíg a szósz kellőképpen be nem sűrűsödik.

A besamelhez kis lábasban felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, majd apránként, folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet, így csomómentes lesz a mártás. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és elvegyítjük benne a sajtot.

Tűzálló edényt kivajazunk. A tésztacsövekbe töltjük a kolbászos húst és egymás mellé a tálba fektetjük őket. Meglocsoljuk a besamelmártással, megszórjuk a sajttal és lefedve, 180 fokon 45 percig sütjük. A fedelét levesszük és kb. 15 percit tovább sütjük. Akkor jó, ha a sajt aranybarnára pirul. Forrón tálaljuk.

Tipp: ha dupla adagot készítünk, a tésztacsöveket egymásra, két sorban is rétegezhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5518374641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása