Mi szóltunk! Vigyázat, mélyvíz, csak úszóknak!!
Pulyka kolbászos lángos
Hozzávalók 5 kisebb lángoshoz:
- 1,5 dl langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 10 g friss élesztő
- késhegynyi só
- 25 dkg kenyérliszt
- 1/2 dl olaj
- a sütéshez: bő olaj
- a tálaláshoz: tejföl
- reszelt sajtapróra vágott pulykakolbász (mondjuk cheddar vagy ementáli vagy edami)
Nagyobb tálban összekeverjük a kézmeleg vizet, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha az élesztő elolvadt, belekeverjük a sót és a lisztet, lágy tésztát dagasztunk, amit letakarva 20-30 percre félreteszünk.
A tészta köré öntjük az olajat, átmozgatjuk a tésztát, úgy, hogy az olaj alá kerüljön. Újabb 5 percig kelesztjük.
5 egyforma darabra osztjuk és olajjal vékonyan kikent tálcára tesszük, majd újabb 5-10 percig kelni hagyjuk.
Olajos kézzel megformáljuk a lángosokat és bő, tűzforró olajban egyesével, mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre tesszük, majd tányérra szedjük, megkenjük tejföllel, megszórjuk az apróra vágott kolbásszal és a sajttal és forrón tálaljuk. És mehet rá fokhagyma is nyugodtan.
Tipp: ha a lángosok kihűltek, tegyük grillsütőbe és olvasszuk rá a sajtot és így tálaljuk.