A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ez durva lesz!:)

2023. december 17. - Szeretem a pulykát

Mi szóltunk! Vigyázat, mélyvíz, csak úszóknak!!

2023_12_pulykakolbaszos_langos_kicsi.jpg

Pulyka kolbászos lángos 

 Hozzávalók 5 kisebb lángoshoz:

  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 10 g friss élesztő
  • késhegynyi só
  • 25 dkg kenyérliszt
  • 1/2 dl olaj
  • a sütéshez: bő olaj
  • a tálaláshoz: tejföl
  • reszelt sajtapróra vágott pulykakolbász (mondjuk cheddar vagy ementáli vagy edami)

 

Nagyobb tálban összekeverjük a kézmeleg vizet, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha az élesztő elolvadt, belekeverjük a sót és a lisztet, lágy tésztát dagasztunk, amit letakarva 20-30 percre félreteszünk. 

A tészta köré öntjük az olajat, átmozgatjuk a tésztát, úgy, hogy az olaj alá kerüljön. Újabb 5 percig kelesztjük. 

5 egyforma darabra osztjuk és olajjal vékonyan kikent tálcára tesszük, majd újabb 5-10 percig kelni hagyjuk.

Olajos kézzel megformáljuk a lángosokat és bő, tűzforró olajban egyesével, mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre tesszük, majd tányérra szedjük, megkenjük tejföllel, megszórjuk az apróra vágott kolbásszal és a sajttal és forrón tálaljuk. És mehet rá fokhagyma is nyugodtan. 

Tipp: ha a lángosok kihűltek, tegyük grillsütőbe és olvasszuk rá a sajtot és így tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1118278983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása