Na ilyet még biztos nem csinált senki sem:)
Érdemes kipróbálni, hogy ne mindig a megszokott ízek legyenek. Jól néz ki, finom is, és fő a változatosság.
Paprikás-krémsajtos pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg szeletekre vágott pulykamell
- 2-2 piros és sárga húsú paprika
- só
- 1-2 evőkanál szárított oregánó
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 10-15 dkg krémsajt vagy natúr ömlesztett sajt
- 10 dkg kemény sajt reszelve
- a sütőedény kenéséhez: 2 evőkanál vaj
A leszárított húst besózzuk és megszórjuk az oregánóval.
Két sütőtálat vajjal vékonyan kikenünk. A paprikákat megmossuk, felkarikázzuk és fele-fele arányban a két sütőtálba tesszük. Az egyik tálba, a paprikák tetejére tesszük a hússzeleteket. Megszórjuk a fokhagymával, majd mindkét tálat lefedve 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
A sajtokat összekeverjük. A húsos tál fedelét leszedjük, a húst megkenjük a sajkrémmel, a külön sütött paprikát a sajtkrém tetejére tesszük és lefedés nélkül további 10-15 percig sütjük. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mint sütőben könnyen melegíthető.