A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Paprikás-krémsajtos pulykamell

2023. október 24. - Szeretem a pulykát

Na ilyet még biztos nem csinált senki sem:) 

Érdemes kipróbálni, hogy ne mindig a megszokott ízek legyenek. Jól néz ki, finom is, és fő a változatosság. 

2023_09_paprikas_kremsajtos_pulykamell_kicsi.jpg

Paprikás-krémsajtos pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg szeletekre vágott pulykamell
  • 2-2 piros és sárga húsú paprika
  • 1-2 evőkanál szárított oregánó
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 10-15 dkg krémsajt vagy natúr ömlesztett sajt
  • 10 dkg kemény sajt reszelve
  • a sütőedény kenéséhez: 2 evőkanál vaj

A leszárított húst besózzuk és megszórjuk az oregánóval.
Két sütőtálat vajjal vékonyan kikenünk. A paprikákat megmossuk, felkarikázzuk és fele-fele arányban a két sütőtálba tesszük. Az egyik tálba, a paprikák tetejére tesszük a hússzeleteket. Megszórjuk a fokhagymával, majd mindkét tálat lefedve 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
A sajtokat összekeverjük. A húsos tál fedelét leszedjük, a húst megkenjük a sajkrémmel, a külön sütött paprikát a sajtkrém tetejére tesszük és lefedés nélkül további 10-15 percig sütjük. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mint sütőben könnyen melegíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9418242235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása