A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Új elnök a Magyar Pulykaszövetség élén

2021. november 24. - Szeretem a pulykát

Ez most egy rendhagyó írás itt a sok recept között, ugyanis fontos fejleményről szeretnénk beszámolni: a hazai pulykások szervezetét tömörítő Magyar Pulykaszövetséget új elnök vezeti idén októbertől. A Szövetségnek fontos szerepe van abban, hogy a magyar pulykahús ne tűnjön el az áruházak polcairól, sőt minél több megbízható, itthon előállított termékkel lássák el a fogyasztókat, vásárlókat. 

Készült egy nagyon részletekbe menő interjú az új elnökkel, most recept helyett ezt ajánljuk figyelmetekbe, egy rövid részlet az írásból:

"Sarkára kell állnia a hazai pulykaágazatnak, amely lényegében bealudt az elmúlt évtizedben, ehhez pedig fejlesztések szükségesek - mondta egy szakmai rendezvényen Muzsek András. A Gallicoop vezérigazgatója, a Magyar Pulykaszövetség elnöke kiemelte, hogy kihívást okozott a koronavírus-járvány, amely miatt a HoReCa-szektorból származó profit visszaszorult. Visszatérő probléma a madárinfluenza, a teljes uniós termelésnek szembe kell néznie, hogy amiatt akár több hónapig is szünetelhet az export. Mindeközben sikerre éhes új játékosok jelentek meg az európai piacon, amelyen az elmúlt időszakban stagnált a fogyasztás. Ezen tényezők miatt készletek halmozódtak fel, amelyre a termelés visszaszorításával kényszerülnek reagálni az előállítók. Úgy véli, hogy habár számos élettani előnye van a pulykahúsnak, azonban a fogyasztók körében mégsem túl népszerű termék, ezen a fogyasztás ösztönzésével lehetne és kellene változtatni."

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211118/gallicoop-vezer-nem-tul-szexi-a-pulykahus-de-tudjuk-mi-a-hazi-feladat-511274 

muzsek-andras-gallicoop-vezerigazgato-492772.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3116764180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása