Kommentár nélkül, egyszerűen jó és kész.
Ötfűszeres pulyka pirított tésztával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 1-2 evőkanál kínai ötfűszer fűszerkeverék
- 2 evőkanál csípős csiliszósz
- 2 evőkanál ketchup
- só
- olaj
a tésztához:
- 20 dkg mie tészta
- só
- olaj
továbbá:
- retek négybe vágva
- újhagyma apró darabokra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma finomra reszelve
- 2-4 cm-es friss gyömbér reszelve
- 4 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál szezámmag olaj
- 1 citrom leve
- só
- friss saláta
A húst bő, sós vízben puhára főzzük. Szálaira tépkedjük, megszórjuk a fűszerrel és olajon átforgatjuk. Hozzáadjuk a csilit és a ketchupot és pirosra sütjük.
A tésztát pár percig főzzük, lecsepegtetjük, majd az olajban kisütjük.
A szójaszószt elkeverjük az olajjal, a citrommal, a gyömbérrel, a hagymákkal. Beleforgatjuk a retket,a tésztát és a húst. Friss salátával köretként vagy magában tálaljuk.