A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ötfűszeres pulyka pirított tésztával

2021. május 29. - Szeretem a pulykát

Kommentár nélkül, egyszerűen jó és kész.

2021_03_otfuszeres_pulyka_piritott_tesztaval4_kicsi.jpg

Ötfűszeres pulyka pirított tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1-2 evőkanál kínai ötfűszer fűszerkeverék
  • 2 evőkanál csípős csiliszósz
  • 2 evőkanál ketchup 
  • olaj

a tésztához:

  • 20 dkg mie tészta
  • olaj

továbbá:

  • retek négybe vágva
  • újhagyma apró darabokra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • 2-4 cm-es friss gyömbér reszelve
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál szezámmag olaj
  • 1 citrom leve
  • friss saláta

A húst bő, sós vízben puhára főzzük. Szálaira tépkedjük, megszórjuk a fűszerrel és olajon átforgatjuk. Hozzáadjuk a csilit és a ketchupot és pirosra sütjük. 

A tésztát pár percig főzzük, lecsepegtetjük, majd az olajban kisütjük.

A szójaszószt elkeverjük az olajjal, a citrommal, a gyömbérrel, a hagymákkal. Beleforgatjuk a retket,a  tésztát és a húst. Friss salátával köretként vagy magában tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2716556744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása