Oké, ezt most nem pörögjük túl. DE csalódni így sem fogtok.
Zöldborsós egytál
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
- 1 csokor újhagyma nagyobb darabokra vágva
- 30-50 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl alaplé vagy víz
- 2 dl tejszín
- só
- frissen őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- olaj
A húst az olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, pár percig együtt főzzük, majd felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a zöldborsót és még öt percig rotyogtatjuk, majd forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp: apróra vágott medvehagymát is adhatunk hozzá.