A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Zöldborsós egytál

2021. május 21. - Szeretem a pulykát

Oké, ezt most nem pörögjük túl. DE csalódni így sem fogtok. 

2021_03_zoldborsos_egytal_kicsi.jpg

Zöldborsós egytál

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 1 csokor újhagyma nagyobb darabokra vágva
  • 30-50 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl alaplé vagy víz
  • 2 dl tejszín
  • só 
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • olaj 

A húst az olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, pár percig együtt főzzük, majd felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a zöldborsót és még öt percig rotyogtatjuk, majd forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp: apróra vágott medvehagymát is adhatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7616556732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása