A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ha esetleg maradt még spenót

2021. május 16. - Szeretem a pulykát

Ha az előzőből maradt spenót, akkor itt elfér....

Ide nézzetek, milyen jól néz ki! Vétek lenne kihagyni:)

2021_03_gombas_pulyka_spenotos_rizzsel_kicsi.jpg

Gombás pulyka spenótos rizzsel

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 30 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 citrom leve
  • 2-4 evőkanál tejföl
  • olaj

a körethez:

  • 15 dkg rizs
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 20 dkg friss spenót
  • a tálaláshoz: vékonyra szelt lila hagyma

Az olajon a négybe vágott gombát pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, belekeverjük a paprikát, a citromlét, a tejfölt és rotyogtatva puhára főzzük. 
A rizst háromszoros mennyiségű vízben a kakukkfűvel és sóval puhára főzzük, leszűrjük, visszatesszük a lábasba és hozzá keverjük a spenótot. Lefedjük, pár percre félretesszük.

A spenótos rizst tányérra szedjük, ráhalmozzuk a húst és a lila hagymával díszítve tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3016556726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása