Ha az előzőből maradt spenót, akkor itt elfér....
Ide nézzetek, milyen jól néz ki! Vétek lenne kihagyni:)
Gombás pulyka spenótos rizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
- 30 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 citrom leve
- 2-4 evőkanál tejföl
- só
- olaj
a körethez:
- 15 dkg rizs
- 1 teáskanál kakukkfű
- 20 dkg friss spenót
- só
- a tálaláshoz: vékonyra szelt lila hagyma
Az olajon a négybe vágott gombát pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, belekeverjük a paprikát, a citromlét, a tejfölt és rotyogtatva puhára főzzük.
A rizst háromszoros mennyiségű vízben a kakukkfűvel és sóval puhára főzzük, leszűrjük, visszatesszük a lábasba és hozzá keverjük a spenótot. Lefedjük, pár percre félretesszük.
A spenótos rizst tányérra szedjük, ráhalmozzuk a húst és a lila hagymával díszítve tálaljuk.