Radóci csorba
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb zellergumó
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2–4 gerezd fokhagyma
- 1,5-2 l víz
- 2 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 1 citrom kifacsart leve
- só
- frissen őrölt fekete bors
- kevés olaj
- a tálaláshoz: petrezselyemzöld
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat apróra kockázzuk, a többi zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymákat az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Belekeverjük a többi zöldséget, és pár percig dinszteljük, hogy a sárgarépa kiengedje a színét. Felöntjük a vízzel, a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és a citromlével együtt a leveshez keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon a hús puhulásáig főzzük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.