A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Olasz pulykaegytálétel

2021. április 12. - Szeretem a pulykát

Szürke hétköznapos hétindító, ami egy kicsit feldobja a hétfőt vagy a hét elejét: az ízével, mert finom, a színeivel, mert vidám. Csóközön. 

2021_02_olaszos_pulykaegytal2_kicsi.jpg

Olaszos-pulykamelles egytálétel

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vagy kockákra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 paprika vékony szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 15-20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg rizs
  • 40 dkg hámozott paradicsom összevágva
  • frissen őrölt bors
  • szárított oregánó
  • olaj

A hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a többi zöldséget a borsó kivételével, pár percig kavargatjuk. Belekeverjük a borsót, az átmosott rizst, felöntjük kb. 1/2 liter vízzel vagy alaplével, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús és a rizs meg nem puhul. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6816488570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása