A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Szuper saláta Húsvétra - egy kicsit másképp

2021. április 02. - Szeretem a pulykát

A Húsvétra már biztosan mindenkinek meg van a sonka, gyakorlatilag a lényeg az ünnepi család asztalon. 

Az is hagyomány, hogy sok-sok tojás is lesz a menüben. Ám azt többféleképpen el lehet készíteni, erre mutatunk most egy új alternatívát annak, aki esetleg már unja a klasszik főtt tojást. 

2021_02_salata_gribiche_martassal2_kicsi.jpg

Saláta gribiche mártással
Hozzávalók:
a mártáshoz:
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 2 főtt tojás
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 2-4 darab ecetes uborka apróra vágva

a húshoz:

  • 30-40 dkg pulykamell
  • olaj
  • frissen őrölt bors
a salátához:
  • 1 sárgarépa csíkokra vágva
  • 1 csomó retek felkarikázva
  • 2-4 kelkáposzta levél csíkokra vágva
  • 10 dkg főtt kukorica 
  • 1 lila hagyma karikára vágva
  • 2 savanyú uborka felkarikázva
a tálaláshoz:
  • főtt tojás
  • (fekete) szezámmag
A tojás sárgáját villával összetörjük, belekeverjük a mustárt, az ecetet a sót, borsót, majd folyamatos keverés közben az olajat. Amikor krémes állagot kapunk, belekeverjük az apróra tört tojás fehérjét. Beleforgatjuk az apróra vágott uborkát
A húst sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt készre sütjük. Szálakra tépkedjük, elkeverjük a tálba tett zöldségekkel és a tojásmártással, megszórjuk szezámmagal és tojással díszítve tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4216488478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása