A Húsvétra már biztosan mindenkinek meg van a sonka, gyakorlatilag a lényeg az ünnepi család asztalon.
Az is hagyomány, hogy sok-sok tojás is lesz a menüben. Ám azt többféleképpen el lehet készíteni, erre mutatunk most egy új alternatívát annak, aki esetleg már unja a klasszik főtt tojást.
Saláta gribiche mártással
Hozzávalók:
a mártáshoz:
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 2 főtt tojás
- 1 evőkanál dijoni mustár
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál tárkonyecet
- 2-4 darab ecetes uborka apróra vágva
a húshoz:
- 30-40 dkg pulykamell
- olaj
- só
- frissen őrölt bors
a salátához:
- 1 sárgarépa csíkokra vágva
- 1 csomó retek felkarikázva
- 2-4 kelkáposzta levél csíkokra vágva
- 10 dkg főtt kukorica
- 1 lila hagyma karikára vágva
- 2 savanyú uborka felkarikázva
a tálaláshoz:
- főtt tojás
- (fekete) szezámmag
A tojás sárgáját villával összetörjük, belekeverjük a mustárt, az ecetet a sót, borsót, majd folyamatos keverés közben az olajat. Amikor krémes állagot kapunk, belekeverjük az apróra tört tojás fehérjét. Beleforgatjuk az apróra vágott uborkát
A húst sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt készre sütjük. Szálakra tépkedjük, elkeverjük a tálba tett zöldségekkel és a tojásmártással, megszórjuk szezámmagal és tojással díszítve tálaljuk.