A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tejben-vajban fürösztjük....

2021. március 01. - Szeretem a pulykát

Nem, igazából csak vajban, de higgyétek el, hogy jó lesz így is. Nézzétek csak meg! És ha meg is tudnátok kóstolni...??:) És egyébként is, ennél egyszerűbb és gyorsabb receptet úgy sem találtok ma. 

2021_01_vajban_sult_pulyka_kicsi.jpg

Vajban sült pulyka

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 1 csomag újhagyma apróra vágva
  • 2-4 gerezd fokhagyma apróra vágva 
  • 5-8 dkg vaj
  • a tetejére: parmezán

A húst megmossuk, tűzálló tálba tesszük. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a fokhagymát, a sót, az újhagymát és a húsra öntjük, jól átforgatjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, közben egyszer-kétszer átkeverjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, még kb. 10 percig sütjük, majd tetszőleges körettel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2416435252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása