Egy igazán gyors recept a karácsonyi őrület közepette. Ha finom és kevés gonddal járó fogásra vágysz, meleg szívvel ajánljuk alábbi receptünket.
Krémsajtos-kukoricás pulykamell
- Hozzávalók:
1 kg pulykamell - a töltelékhez:
- 25 dkg natúr krémsajt
- 1 póréhagyma karikára vágva
- 20 dkg (mirelit) kukorica
- 10 dkg reszelt gouda sajt
- só
- frissen őrölt bors
- továbbá:
- reszelt gouda sajt
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A húst felvágjuk, hogy minél nagyobb szeletet kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, megtöltjük a töltelékkel, tűzálló sütőtálba tesszük és 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Megszórjuk a sajttal és további 10 percig sütjük, majd kicsit pihentetjük és tálaljuk.