A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

A tudatos fogyasztói döntés: együnk Karácsonykor pulykát!

2020. december 18. - Szeretem a pulykát

untitled_collage_3.jpg

A tudatos fogyasztói döntés: együnk Karácsonykor pulykát!

Rövidesen véget ér ez a különös év, amely során semmi nem úgy alakult, ahogy terveztük vagy vártuk. Mivel életünk alaposan felfordult, családi hagyományaink ápolására, annak erejére, nagyobb szükségünk van, mint korábban bármikor.

A karácsonyfa-állítás, ajándékozás mellett ilyen a szeretteinkkel közösen elköltött meghitt karácsonyi vacsora, legtöbbünk ezért tervezi meg és állítja össze rendkívüli alapossággal, gondossággal az ünnepi menüt, hiszen ezzel is kifejezzük családtagjaink felé gondoskodásunkat, szeretetünket. 

Nem változott ez idén sem, annak ellenére, hogy a vírus a Karácsonyt sem hagyta érintetlenül. Az ünnepi asztalnál a járványügyi szabályok miatt valószínűleg kevesebben ülünk majd, és az sem kizárt, hogy most anyagi lehetőségeink sem teszik lehetővé a drágább, nem mindennapi alapanyagok beszerzését. Ebben az évben szinte mindannyian tudatosabb vásárlókká váltunk, azáltal is, hogy egyrészt visszafogjuk a költéseinket, másrészt egyre inkább figyelünk a fenntarthatóságra, arra, hogy ha lehet, válasszuk a hazait, és ezt a szokásunkat meg szeretnénk tartani Karácsonykor is.

cikk1_2_1.jpg

Igyekszünk minél gyorsabban, kevesebb nézelődéssel intézni a vásárlásainkat, a hentespultok, baromfiárusok előtt állva mégis észrevehettük, hogy a pulykahús ára észlelhetően, 10-12 %-kal csökkent a tavalyihoz képest. Ez nem véletlen, a járvány következményeként fellépő válság a többezer ember megélhetését jelentő baromfiszektort is elérte. A pulykaágazatban számottevő visszaesés következett be. A piac beszűkült, egyrészt a hazai vendéglátóipar „leállása” miatt, hiszen az éttermek csak a töredékét vásárolják fel a korábbi mennyiségeknek, másrészt az export is lecsökkent, amely a hazai pulykás cégek árbevételének másik jelentős részét jelentette.

A Karácsony jellemzően az az időszak, amikor a lakosság hagyományosan nagyobb arányban veszi a pulykahúst, egyrészt rendkívül finom íze, másrészt kedvező élettani hatásai, változatos felhasználási lehetőségei miatt, nem beszélve természetesen karácsonyi receptekről, így az ágazat és a szakemberek abban bíznak, hogy a fogyasztás idén decemberben is bővülhet, s ezzel némi enyhülés következhet be számukra

cikk1_1_1.jpg

Vegyél és egyél idén Karácsonykor pulykát!

A magyar pulykahús vásárlása olyan felelős fogyasztói döntés, amellyel hozzá tudsz járulni a komoly bajban lévő hazai pulykaágazat megsegítéséhez, az ott foglalkoztatottak munkahelyeinek megtartásához. Emellett az ellenőrzött (!) belföldi gazdaságokból származó hazai pulyka olyan egészséges, kalóriában szegény és fehérjében, ásványi anyagokban gazdag tápanyagforrás, amely számos variációban elkészíthető, valódi éke az ünnepi asztalnak, és amellett, hogy pénztárcabarát, arról sem kell lemondanod, hogy idén is valami különlegességet készíts a Hozzád közelállóknak.

A konkrét javaslatainkért kövesd folyamatosan bővülő recepttárunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6116350098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása