A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Karácsonyi készülődés! Szerezd be a karácsonyi asztal legnagyobb ékét, a pulykahúst!

2020. december 03. - Szeretem a pulykát

untitled_collage_2_1.jpg

Fényfüzérek borítják az utcát, meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, alig pár hét, és itt a Karácsony. Mivel az ünnepi hangulathoz hozzátartozik az íncsiklandó finomságokkal teli asztal, amin mindenki megtalálhatja a kedvére való fogást, az ajándékvásárlás és nagytakarítás mellett fontos, hogy kellő időt szánjuk az ünnepi vacsora megtervezésére is.

Karácsonyi menü

Van olyan, akinek nem ünnep az ünnep a halászlé-töltött káposzta-bejgli triásza nélkül, és olyan is, aki minden évben valami újdonsággal rukkol elő. Ahány ház, annyi szokás, és ez így van jól, azonban mindannyiunk számára fontos, hogy a több napon át tartó ünnepi lakoma ne terhelje meg túlságosan a gyomrunkat, és ne vezessen oda, hogy januárban ne tudjuk begombolni a kedvenc ruhánkat.

Valójában Karácsonykor sem kell választanod az egészséges, és a finom ételek között, csupán tudatosan figyelned kell a megfelelő alapanyagokra. Ha a desszert készítésekor kerülöd a kristálycukrot, fehérlisztet, ha a gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó köretek helyett saláták, a nehéz vöröshúsok helyett pedig pulykahús mellett döntesz, már sokat tettél saját magad és a családod egészségéért és jó közérzetéért.

blogcikk22.jpg

Pulykavacsora karácsonykor

A pulykahús sokféleképpen elkészíthető, kalóriában szegény, fehérjében gazdag, és kedvező élettani hatásain túl rendkívül ízletes is, így nem kell kompromisszumot kötnöd.

Készíthetsz pulykamellet, pulykacombot, vagy, ha igazán látványos főfogást szeretnél, tálalhatod amerikai módra, egyben sütve, töltelékkel. Vékonyan szeletelve használhatod hidegtálak összeállításához. Illenek hozzá a gyümölcsök, mint a szilva, körte, gránátalma, vagy az olajos magvak, mint a dió, gesztenye. A hús mellé kínálhatsz olívaolajjal, tökmagolajjal meglocsolt salátát, esetleg céklát, vöröslencsét, bulgurt, barnarizst, édesburgonyát, amelyek szintén szív-és alakbarát, emellett kimondottan finom alternatívái a burgonyapürének, olajban sült burgonyának.

blogcikk222.jpg

Ha idén szeretnél kipróbálni valami újat, a szokásos halászlé helyett készíthetsz a családnak pulykanyaklevest. Akkor is van ötletünk, ha a szeretteid ragaszkodnak a megszokott fogásokhoz, hiszen megteheted, hogy a töltött káposzta töltelékét sertéshús helyett pulykából készíted el, vagy a hagyományos marhapörkölt helyett pulykapörköltet készítesz.

Végül ne feledkezzünk meg a belsőségekről sem, a pulykamáj olyan vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alapanyag, amelynek a fogyasztásával szintén jót teszünk a szervezetünknek, és lilahagymával, fokhagymával, majorannával meghintve, teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal igazi kuriózum lehet az ünnepi reggelikhez.

Ha az ünnepi menühöz inspirációra van szükséged, kövesd nyomon folyamatosan bővülő recept repertoárunkat. Kellemes készülődést kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5416316394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása