Ezzel a recepttel a fastfood szerelmeseinek kedveskedünk. A paradicsomlekváros húsgombóc, egy igazán egyedi hamburger alapanyag lehet, ami szaftosan és omlósan koronázza meg a házi hamburgert.
Paradicsomlekváros húsgombóc
- a paradicsomlekvárhoz
- 2 hámozottparadicsom-konzerv (40 dkg)
- só
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 2 dkg cukor vagy édesítőszer
- 2–3 evőkanál balzsamecet
- frissen őrölt fekete bors
- a húsgombóchoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 2-4 evőkanál paradicsomlekvár
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- a sütéshez:
- olaj
- a tálaláshoz:
- friss saláta
- zsemle vagy hamburgerzsemle
A paradicsomot lábasba öntjük, és közepes lángon kb. 30 percig rotyogtatjuk. Hozzákeverjük a többi alapanyagot, és további kb. 1 óráig főzzük.
A hús hozzávalóit összegyúrjuk, vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk és forró olajban kisütjük. Tetszőleges körettel vagy zsemlével, salátával, paradicsomlekvárral tálaljuk.