A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Paradicsomlekváros húsgombóc

2020. november 19. - Szeretem a pulykát

Ezzel a recepttel a fastfood szerelmeseinek kedveskedünk. A paradicsomlekváros húsgombóc, egy igazán egyedi hamburger alapanyag lehet, ami szaftosan és omlósan koronázza meg a házi hamburgert. 

p.jpg

Paradicsomlekváros húsgombóc

  • a paradicsomlekvárhoz
  • 2 hámozottparadicsom-konzerv (40 dkg)
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 2 dkg cukor vagy édesítőszer
  • 2–3 evőkanál balzsamecet
  • frissen őrölt fekete bors
  • a húsgombóchoz:
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 2-4 evőkanál paradicsomlekvár
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a tálaláshoz:
  • friss saláta
  • zsemle vagy hamburgerzsemle

A paradicsomot lábasba öntjük, és közepes lángon kb. 30 percig rotyogtatjuk. Hozzákeverjük a többi alapanyagot, és további kb. 1 óráig főzzük. 

A hús hozzávalóit összegyúrjuk, vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk és forró olajban kisütjük. Tetszőleges körettel vagy zsemlével, salátával, paradicsomlekvárral tálaljuk.
pp.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7216286892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása