A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Fűszeres pulyka bulgurral

2020. október 16. - Szeretem a pulykát

Kicsit más, mint az előző, mégis megint szeretnénk azoknak kedvezni, akiknek csak 2 fontos szempontjuk van kaját illetően, viszont ezek nagyon fontosak:) Az egyik, hogy gyors legyen, a másik, hogy finom. Ennyi:) 

2020_09_fuszeres_pulyka_bulgurral_kicsi.jpg

Fűszeres pulyka bulgurral

Hozzávalók:

  • 1 kg apróra vágott pulykamell
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál őrölt koriandermag
  • 1 evőkanál római kömény
  • 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 2-3 szem zöld kardamom őrölt magjai
  • őrölt bors
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • továbbá: olaj és só
  • a tálaláshoz: paradicsomos bulgur 

A fűszereket összekeverjük az olajjal és a megmosott, leszárított pulykát belekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd saját olajában grillen vagy serpenyőben sóval megszórva pirosra sütjük és paradicsomos bulgurral tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7916221528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása