A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Krémes spenótos pulyka

2020. szeptember 30. - Szeretem a pulykát

Ez amolyan zöld-fogás, tehát jó sok zöldfűszer kell bele, de pont ettől jó, no meg a spenóttól:)

2020_09_kremes_spenotos_pulyka_kicsi.jpg

Krémes spenótos pulyka

Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 2-4 dkg parmezán reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg friss spenót
  • frissen őrölt bors
  • 1 teásknál szárított majoránna
  • 1 teásknál szárítottt bazsalikom
  • 1 teásknál szárított oregánó
  • 1 teásknál szárított rozmaring
  • 1 teásknál szárított kakukkfű
A húst a vajon megpirítjuk. hozzákeverjük a fűszereket és az alaplét és puhára főzzük. Belekeverjük a spenótot, a tejszínt és a sajtot és pár perc alatt krémesre főzzük. Tetszőleges körettel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6816221332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása