Fokhagymás pulyka spenótos-ricottás tortellinivel
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg felkockázott pulykamell
- 1 evőkanál (liba)zsír vagy olaj
- 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- só
- 20-25 dkg friss, mosott bébi spenót
- 1 teáskanál vaj
- 10-15 dkg natúr krémsajt
- a tálaláshoz: 1 csomag (40 dkg) friss spenótos-ricottás tortellini kifőzve, lecsöpögtetve
A húst forró zsírban pirosra, ropogósra sütjük. Hozzátesszük a fokhagymát és a sót, párszor átkeverjük, félretesszük.
A spenótot a vajon megfonnyasztjuk, hozzáforgatjuk a krémsajtot és a kifőtt tésztát. A hús felét is hozzákavarjuk, tányérokba szedjük és a tetejére a maradék húst is ráhalmozzuk, forrón tálaljuk.
Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mint sütőben könnyen melegíthető.