A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

A mindennapok kedvence: egy könnyű, gyors és finom ebéd (olaszos beütéssel)

2023. november 10. - Szeretem a pulykát

 2023_09_fokhagymas_pulyka_spenotos_ricottas_tortellinivel_kicsi.jpg

Fokhagymás pulyka spenótos-ricottás tortellinivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg felkockázott pulykamell
  • 1 evőkanál (liba)zsír vagy olaj
  • 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 20-25 dkg friss, mosott bébi spenót
  • 1 teáskanál vaj
  • 10-15 dkg natúr krémsajt
  • a tálaláshoz: 1 csomag (40 dkg) friss spenótos-ricottás tortellini kifőzve, lecsöpögtetve

A húst forró zsírban pirosra, ropogósra sütjük. Hozzátesszük a fokhagymát és a sót, párszor átkeverjük, félretesszük.
A spenótot a vajon megfonnyasztjuk, hozzáforgatjuk a krémsajtot és a kifőtt tésztát. A hús felét is hozzákavarjuk, tányérokba szedjük és a tetejére a maradék húst is ráhalmozzuk, forrón tálaljuk.

Tipp: csomagolós ebédként is kitűnő fogás, mert hőálló tálban mind mikróban, mint sütőben könnyen melegíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7018254057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása