Igen, semmi kétség, ez (is) most nagyon jól sikerült, egészséges egytálétel kicsiknek és nagyoknak.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
- olaj
- 30 dkg bulgur
- 50 dkg csiperke
- 2 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 2 dl tejföl
a tálaláshoz:
- aprított petrezselyemzöld
- tejföl
A húst az olajon pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük.
A bulgurt átmossuk, lecsepegtetjük. A gombát a felhevített vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bulgurt, pár percig sütjük. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve puhára pároljuk, ha megpuhult, belekeverjük a tejfölt és pár percig kavargatva főzzük. Petrezselyemmel meghintve, tejföllel tálaljuk.