A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

A tökéletes családi nyári ebéd receptje

2020. augusztus 17. - Szeretem a pulykát

Igen, semmi kétség, ez (is) most nagyon jól sikerült, egészséges egytálétel kicsiknek és nagyoknak. 

2020_08_tejfolo_pulykas_bulgur_kicsi.jpg

Tejfölös-pulyka bulgurral

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • olaj
  • 30 dkg bulgur
  • 50 dkg csiperke
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt fekete bors
  • 2 dl tejföl

a tálaláshoz:

  • aprított petrezselyemzöld
  • tejföl

 

A húst az olajon pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük.

A bulgurt átmossuk, lecsepegtetjük. A gombát a felhevített vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bulgurt, pár percig sütjük. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük  az apróra vágott fokhagymát. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve puhára pároljuk, ha megpuhult, belekeverjük a tejfölt és pár percig kavargatva főzzük. Petrezselyemmel meghintve, tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3216086468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása