A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Ez nem négysajtos, hanem 3 hagymás:)

2020. augusztus 09. - Szeretem a pulykát

De nem pizza, hanem pulyka. A hagyma gyakorlatilag elengedhetetlen tartozéka a magyar konyhának, OK, a beiglibe nem teszünk, de kb. mindenbe. És ezt még fokozni is lehet:) Méghozzá, ha több hagymával főzünk. Nekünk ez most az aktuális kedvencünk lett, próbáljátok ki Ti is:)

2020_07_haromhagymas_pulykamell_kicsi.jpg

Háromhagymás pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 1 vöröshagyma felszeletelve
  • 1 csokor újhagyma felkarikázva
  • 2 dl tejszín
  • őrölt bors
  • olaj
  • a tálaláshoz: főtt bulgur ÉS apróra vágott snidling

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük az újhagymát, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A bulgurral, snidlinggel megszórva tálaljuk.

u.i. és persze azért póréhagymát is lehet beletenni 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5116086390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.