A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Paradicsomos-bazsalikomos pulyka

2020. augusztus 06. - Szeretem a pulykát

Könnyű nyári ételek egyik legjobb példája. A tésztát szinte mindenki szereti, a paradicsom-bazsalikom páros lekörözhetetlen, és ha ehhez egy kis hús is kell, akkor a pulyka jó választás. A kérdés, hogy miért csak most találtuk ki ezt Nektek?:)

2020_07_paradicsomos_bazsalikomos_pulyka2_kicsi.jpg

Paradicsomos-bazsalikomos pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
  • 1 kg koktélparadicsom négybe vágva
  • friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

a tálaláshoz:

  • főtt durum tészta
  • mozzarella 


A húst megmossuk, leszárítjuk és az olajon pirosra sütjük. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, beleforgatjuk a paradicsomot. 2-4 evőkanál vizet teszünk hozzá a tészta főzővizéből, pár percig rotyogtatjuk. Belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. A tésztát tányérra tesszük, rászedjük a ragut, rátépkedjük a sajtot és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7116086370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.