Könnyű nyári ételek egyik legjobb példája. A tésztát szinte mindenki szereti, a paradicsom-bazsalikom páros lekörözhetetlen, és ha ehhez egy kis hús is kell, akkor a pulyka jó választás. A kérdés, hogy miért csak most találtuk ki ezt Nektek?:)
Paradicsomos-bazsalikomos pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
- 1 kg koktélparadicsom négybe vágva
- friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
a tálaláshoz:
- főtt durum tészta
- mozzarella
A húst megmossuk, leszárítjuk és az olajon pirosra sütjük. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, beleforgatjuk a paradicsomot. 2-4 evőkanál vizet teszünk hozzá a tészta főzővizéből, pár percig rotyogtatjuk. Belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. A tésztát tányérra tesszük, rászedjük a ragut, rátépkedjük a sajtot és tálaljuk.