Szeretjük ezt a receptet, mert kell hozzá bor. Valahogy úgy vagyunk vele, hogy főzés közben egy-két korty jól is esik:) Tehát ha esetleg maradt az előző recept után spárga vagy azt nem csináltuk meg, de kísérleteznénk, akkor ez egy tökéletes lehetőség. Most gondolatban koccintunk a szakáccsal:)
Spárgás-gombás pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
- 1 vöröshagyma
- 50 dkg barna csiperke
- 1/2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- 2 dkg vaj
- reszelt parmezán
továbbá:
- 1 csomag zöld spárga
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A felforrósított vajon a hús mindkét oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Felöntjük a borral, pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tejszínt és ezzel is forraljuk. Sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálba tesszük a hússzeleteket, a gombaragut, megszórjuk a sajttal és 180 fokon 30 percig sütjük. Közben a spárgát megtisztítjuk, a fás részeket eltávolítjuk. Mélyebb lábasban vizet forralunk beleszórjuk a szódabikarbónát és a spárgát, a forró, lobogó vízben 5 percig főzzük. A gombás hús tetejére szedjük és tálaljuk.