A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Spárgás-gombás pulykamell

2020. július 09. - Szeretem a pulykát

Szeretjük ezt a receptet, mert kell hozzá bor. Valahogy úgy vagyunk vele, hogy főzés közben egy-két korty jól is esik:) Tehát ha esetleg maradt az előző recept után spárga vagy azt nem csináltuk meg, de kísérleteznénk, akkor ez egy tökéletes lehetőség. Most gondolatban koccintunk a szakáccsal:)

2020_06_spargas_gombas_pulykamell_kicsi.jpg

Spárgás-gombás pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 50 dkg barna csiperke
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 2 dkg vaj
  • reszelt parmezán

továbbá:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A felforrósított vajon a hús mindkét oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Felöntjük a borral, pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tejszínt és ezzel is forraljuk. Sózzuk, borsozzuk. Tűzálló tálba tesszük a hússzeleteket, a gombaragut, megszórjuk a sajttal és 180 fokon 30 percig sütjük. Közben a spárgát megtisztítjuk, a fás részeket eltávolítjuk. Mélyebb lábasban vizet forralunk beleszórjuk a szódabikarbónát és a spárgát, a forró, lobogó vízben 5 percig főzzük. A gombás hús tetejére szedjük és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3415979410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása