A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Borsós-krumplileves

2020. június 26. - Szeretem a pulykát

Ez egy nagyon finom étel és természetesen pulykahús van benne:) Könnyen és gyorsan elkészíthető, ahogy ezt már megszokhattátok, ezért nem lesz meglepetés, tehát senki sem fog csalódni. 

2020_06_borsos_krumpileves2_kicsi.jpg

Borsós-krumplileves

Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell apró kisebb csíkokra vágva
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 50 dkg zsenge zöldborsó 
  • 50 dkg újkrumpli apróra vágva
  • 1-1,5 liter alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • petrezselyem
  • 2 dkg vaj
A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Rátesszük a húst és fehéredésig főzzük. Hozzáadjuk a megpucolt krumplit, felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a krumpli és a hús meg nem fő. Belekeverjük a borsót még öt percig főzzük, majd a tejszínnel elkevert lisztet is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, még egyet rottyantunk rajta és forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6615947984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása