Ez egy nagyon finom étel és természetesen pulykahús van benne:) Könnyen és gyorsan elkészíthető, ahogy ezt már megszokhattátok, ezért nem lesz meglepetés, tehát senki sem fog csalódni.
Borsós-krumplileves
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró kisebb csíkokra vágva
- 1 kisebb vöröshagyma
- 50 dkg zsenge zöldborsó
- 50 dkg újkrumpli apróra vágva
- 1-1,5 liter alaplé
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- petrezselyem
- 2 dkg vaj
A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Rátesszük a húst és fehéredésig főzzük. Hozzáadjuk a megpucolt krumplit, felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a krumpli és a hús meg nem fő. Belekeverjük a borsót még öt percig főzzük, majd a tejszínnel elkevert lisztet is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, még egyet rottyantunk rajta és forrón tálaljuk.