Ehhez a fogáshoz sok mindent nem kell hozzáfűzni, eladja magát:)
Bakonyi betyárgombóc
Hozzávalók:
- a húsgombóchoz:
- 50 dkg darált pulykamell
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- a sütéshez: 2-4 evőkanál olaj
- a raguhoz:
- 50 dkg csiperke négybe vágva
- 1 vöröshagyma szeletelve
- 1 kisebb lilahagyma szeletelve
- 1 paprika
- 2-3 paradicsom
- só
- őrölt bors
- 1/2 l alaplé
- továbbá: tejföl
- a tálaláshoz: apróra vágott petrzselyemzöld
A húsgombóchoz a hozzávalókat összegyúrjuk, vizes kézzel gombócokat készítünk és forró olajon minden oldalukat pirosra sütjük.
Hozzáadjuk a hagymákat, pár percig pároljuk, majd belekeverjük a gombát, fűszerezzük, beletesszük a paprikát, paradicsomot, felöntjük az alaplével és jól beforraljuk. Tálalás előtt tejfölt adunk hozzá, összeforraljuk és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.