A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Bakonyi betyárgombóc

2020. június 16. - Szeretem a pulykát

Ehhez a fogáshoz sok mindent nem kell hozzáfűzni, eladja magát:)

2020_05_bakonyi_betyargomboc_kicsi.jpg

Bakonyi betyárgombóc

Hozzávalók:

  • a húsgombóchoz:
    • 50 dkg darált pulykamell
    • 1 vöröshagyma apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • a sütéshez: 2-4 evőkanál olaj
  • a raguhoz:
    • 50 dkg csiperke négybe vágva
    • 1 vöröshagyma szeletelve
    • 1 kisebb lilahagyma szeletelve
    • 1 paprika
    • 2-3 paradicsom
    • őrölt bors
    • 1/2 l alaplé
  • továbbá: tejföl
  • a tálaláshoz: apróra vágott petrzselyemzöld


A húsgombóchoz a hozzávalókat összegyúrjuk, vizes kézzel gombócokat készítünk és forró olajon minden oldalukat pirosra sütjük.
Hozzáadjuk a hagymákat, pár percig pároljuk, majd belekeverjük a gombát, fűszerezzük, beletesszük a paprikát, paradicsomot, felöntjük az alaplével és jól beforraljuk. Tálalás előtt tejfölt adunk hozzá, összeforraljuk és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4215736272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása