A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Újkrumplis fasírtgolyó

2020. június 11. - Szeretem a pulykát

Jöjjön most egy szuper egytálétel, ami bármilyen időszakban kellemes étkezési élményt és jólakottság érzést nyújt. 

Ugye milyen jól néz ki?:)

2020_05_ujkrumplis_fasirtgolyo_kicsi.jpg

Újkrumplis fasírtgolyó

Hozzávalók:

  • 1 kg darált pulykafelsőcomb
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • őrölt bors

a sütéshez:

  • olaj
  • 1 kg apró szemű újkrumpli
  • 1-2 evőkanál libazsír
  • őrölt pirospaprika
  • 1 vöröshagyma felszeletelve
  • 1 lila hagyma felszeletelve
  • a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld

 

A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát kevés olajon megpároljuk. A húshoz keverjük a zsemlét, a hagymát és a fűszereket és vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk.

Tűzálló tálat kikenünk a zsírral, beleszórjuk a megmosott, négybe vágott krumplit, a hagymákat és a fasírtgolyókat. Jól átmozgatjuk, megszórjuk a paprikával, sóval és 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Tipp: kínálhatunk hozzá fokhagymával elkevert tejfölt is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr315736196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása