Jöjjön most egy szuper egytálétel, ami bármilyen időszakban kellemes étkezési élményt és jólakottság érzést nyújt.
Ugye milyen jól néz ki?:)
Újkrumplis fasírtgolyó
Hozzávalók:
- 1 kg darált pulykafelsőcomb
- 1 szikkadt zsemle
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt bors
a sütéshez:
- olaj
- 1 kg apró szemű újkrumpli
- 1-2 evőkanál libazsír
- őrölt pirospaprika
- só
- 1 vöröshagyma felszeletelve
- 1 lila hagyma felszeletelve
- a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát kevés olajon megpároljuk. A húshoz keverjük a zsemlét, a hagymát és a fűszereket és vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk.
Tűzálló tálat kikenünk a zsírral, beleszórjuk a megmosott, négybe vágott krumplit, a hagymákat és a fasírtgolyókat. Jól átmozgatjuk, megszórjuk a paprikával, sóval és 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Tipp: kínálhatunk hozzá fokhagymával elkevert tejfölt is.