Hagymaszószos fasírt
Hozzávalók:
a fasírthoz:
- 50 dkg pulykamell darálva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 tojás
- 1 evőkanál zsír vagy vaj
- 1 zsemle vízbe áztatva, kinyomkodva
- só
- őrölt bors
a forgatáshoz: zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj
a szószhoz:
- 5 dkg vaj
- 2 vöröshagyma
- 1 dl habtejszín
- 1/2 l alaplé
- 1 evőkanál dijoni mustár
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
A fasírt összetevőit összegyúrjuk, vizes kézzel hagymányi gombócokat készítünk, kicsit ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
A szószhoz a vajban üvegesre pároljuk a hagymát, belekeverjük a mustárt, a fűszereket, felöntjük a tejszínnel és az alaplével és sűrűre forraljuk, botmixerrel pürésítjük. A fasírtot a szósszal tálaljuk.