A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gombás-borsós pulykamell

2020. június 05. - Szeretem a pulykát

Ha maradt még egy kis gomba az előző pulykás főzésből, akkor itt a remek alkalom, hogy jól hasznosuljon, nem másban mint a szuper gombás-borsós pulykamellben:)

2020_05_gombas_borsos_pulyka_kicsi.jpg

Gombás-borsós pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 50 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • a tálaláshoz: újhagyma vagy snidling apróra vágva
  • főtt rizs

Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a húst fehéredésig sütjük, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük a gombát. Belekeverjük a fokhagymát, visszatesszük a húst. Kis tálkában kikeverjük a szójaszószt, a citromlét, a lisztet és a húsra öntjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús és a gomba meg nem fő. Az utolsó 5 percben hozzákeverjük a borsót, majd ezzel is pár percig főzzük és forrón rizzsel, apróra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8615736154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása