A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Kalácsmorzsás rántott pulyka

2020. április 21. - Szeretem a pulykát

Ha még maradt egy kis kalács is, akkor itt egy szuper recept az utóhúsvét folytatásaként:

2020_04_kalacsmorzsas_rantott_pulyka2_kicsi.jpg

Kalácsmorzsás rántott pulyka

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt pulykamell
  • 25 dkg liszt
  • 40 dkg kalácsmorzsa
  • 3-5 tojás
  • őrölt bors
  • a sütéshez: olaj
  • a tálaláshoz: sült krumpli és saláta

A húst megmossuk, leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk lisztbe, a felvert tojásba, majd a kalácsmorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp: a kalácsban lévő cukor miatt sütés közben a panír előbb megéghet, ezért inkább kisebb hőfokon, tovább süssük a szeleteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7915622796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása