A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Szezámszószos sült pulykamell

2020. március 31. - Szeretem a pulykát

Oké, ez valóban nem a szokványos könnyen-gyorsan valamit a meglévő alapanyagokból, de talán érdemes beszerezni szezámmagot, mert egyszerűen zseniálisan finom fogás:)

2020_03_szezamszoszos_pulykamell2_nef_kicsi.jpg

Szezámszószos sült pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell apróbb kockára vágva
  • 2 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
  • 15-20 dkg sajt
  • 2-3 dl tejszín
  • őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • olaj

továbbá:

  • 5 dkg szezámmag
  • 1/2 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • a sütéshez: paradicsom

A szezámmagot száraz serpenyőben, folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt megpirítjuk, akkor jó, ha már érezzük az illatát, de vigyázzunk vele, mert pirítás közben "pattoghat". Késes robotgépbe tesszük és a gépet pulzálva addig járatjuk, amíg krémes masszát nem kapunk, közben 1-2 teáskanál olajat, a citormlét és a zúzott fokhgymát is hozzáadjuk. Félretesszük.
A húst megmossuk, leszárítjuk és az olajon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a reszelt sajtot. és ráöntjük a szezámpasztát. Jól elkeverjük és tűzálló tálba szedjük. Pár szem paradicsomot felaprítva a tetejére szórunk és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1515557610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása