A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Hu, ez nagyon finom

2020. február 14. - Szeretem a pulykát

2020_02_paradicsomos_tejszinben_fott_pulyka2_kicsi.jpg

Paradicsomos tejszínben főtt pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 1 dl alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 5-8 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • pár szem aszalt paradicsom
  • olaj
  • frissen őrült bors
  • a tálaláshoz friss bazsalikomlevél

A megmosott húst az olajon fehéredésig pirítjuk, Hozzáadjuk a paradicsompürét, pár percig kevergetve pirítjuk, felöntjük a tejszínnel és az alaplével, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Beleszórjuk a parmezánt, még pár percig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad, majd friss bazsalikommal díszítve tálaljuk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4215469296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.