Paradicsomos tejszínben főtt pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell kockára vágva
- 2 dl zsíros tejszín
- 1 dl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 5-8 dkg frissen reszelt parmezán
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- pár szem aszalt paradicsom
- olaj
- só
- frissen őrült bors
- a tálaláshoz friss bazsalikomlevél
A megmosott húst az olajon fehéredésig pirítjuk, Hozzáadjuk a paradicsompürét, pár percig kevergetve pirítjuk, felöntjük a tejszínnel és az alaplével, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Beleszórjuk a parmezánt, még pár percig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad, majd friss bazsalikommal díszítve tálaljuk