Legalábbis, ami az ízeket illeti, egy finom ebéddel kényeztethetjük magunkat nyugodtan, íme:
Mediterrán pulykaragu
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
- 15-20 dkg pulykakolbász
- 1 lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 piros és sárga paprika
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1,5 dl vörösbor
- 1 evőkanál füstölt pirospaprika
- 1 marék olívabogyó felaprítva
- só
- őrölt bors
- olaj
- a tálaláshoz: petrezselyemzöld
Az olajon megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a hagymát, tovább pirítjuk, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, és a felcsíkozott paprikákat. Felöntjük a paradicsommal, a borral, megszórjuk a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük. A fedőt eltávolítjuk és sűrűre beforraljuk. A kolbászt száraz serpenyőben megpirítjuk és az olívabogyóva raguhoz keverjük. Megszórjuk a petrezselyemmel és tálaljuk.