A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Utazzunk mediterrán tájakra:)

2020. február 11. - Szeretem a pulykát

Legalábbis, ami az ízeket illeti, egy finom ebéddel kényeztethetjük magunkat nyugodtan, íme:

2020_02_mediterran_pulykaragu2_kicsi.jpg

Mediterrán pulykaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
  • 15-20 dkg pulykakolbász
  • 1 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 piros és sárga paprika
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 1 marék olívabogyó felaprítva
  • őrölt bors
  • olaj
  • a tálaláshoz: petrezselyemzöld

 

Az olajon megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a hagymát, tovább pirítjuk, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, és a felcsíkozott paprikákat. Felöntjük a paradicsommal, a borral, megszórjuk a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük. A fedőt eltávolítjuk és sűrűre beforraljuk. A kolbászt száraz serpenyőben megpirítjuk és az olívabogyóva raguhoz keverjük. Megszórjuk a petrezselyemmel és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2215469288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása