Lehetséges, hogy sokak karácsonyi asztalán ez volt a főfogás, vagy az aszaltszilvás verzió, de tényleg megunhatatlan, főleg, hogy változatos köretvariációk tehetők mellé. De térjünk a lényegre, íme:
Kolbásszal, aszalt paradicsommal töltött pulykamell
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 1 kg pulykamell
- 4-5 aszalt paradicsom
- 1 nagy mozzarella
- 20 dkg pulykakolbász vékony szeletekre vágva vagy ledarálva
- só
- őrölt bors
- továbbá: vékonyra szeletelt húsos szalonna
A húst úgy vágjuk fel, hogy minél nagyobb felületen ki tudjuk fektetni. Levágunk belőle egy kb. 3 cm széles csíkot. A kiterített húst megsózzuk, és rátesszük az aszalt paradicsomot, erre ráfektetjük a felszeletelt sajtot, majd az apróra vágott kolbászt. Középre tesszük a levágott húst és a megtöltött húst köré hajtjuk. Nem baj, ha nem ér össze és nem fedi be a húst. Bevonjuk a szalonnával. Tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk mellé 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük, közben többször meglocsoljuk a kisült szafttal, majd pár perc pihentetés után szeletelve tálaljuk.
Tipp: hidegen szépen, vékonyan szeletelhető, így a hústekercs szendvicsbe, hidegtálakhoz is tökéletes.