A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

BUÉK! egy könnyű saláta jegyében

2020. január 03. - Szeretem a pulykát

Reméljük mindenkinek jól teltek az ünnepek, Boldog Új Évet kívánunk! Gondoljuk, hogy mindenkinek kellőképpen elege lett a konyházásból, ezért egy könnyű salátával indítjuk az évet, amibe még a megmaradt virsli halmok is beférnek, a szerencsénk sem száll el tőle és az egészség jegyében indulhat az év is. 

Jó étvágyat kívánunk!

Virslis-krumplis-tojásos saláta

Hozzávalók személyenként:

  • 1 pár pulykavirsli
  • 1 nagyobb krumpli
  • 2 főtt tojás
  • ½ dl majonéz
  • 1 evőkanál tejfölt
  • őrölt bors
  • salátalevelek
  • frissen facsart citromlé
  • a sütéshez: vaj

2019_12_virslis_krumplis_tojasos_salata2_kicsi.jpg

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Megfőzzük, majd a vajon megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a felkarikázott virlsit, kiszedjük, félretesszük. A majonézhez keverjük a tejfölt, a citromlét, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a krumplit és a virslit. Salátalevelekre szedjük és a tojással tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1615391132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása