A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Hoppá, egy kis spenót befigyel

2019. december 15. - Szeretem a pulykát

Igen, kell egy kis zöld ebben a hideg-fagyos-szürke időben, spenótra gondoltunk:

2019_11_spenotos_pulyka_tesztaval_kicsi.jpg

Spenótos pulyka tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 25 dkg friss bébispenót
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 citrom leve
  • 1 mogyoróhagyma
  • őrölt bors
  • vaj
  • továbbá: 20 dkg száraztészta

A tésztát kifőzzük, félretesszük.

Az vajon megpirítjuk a húst, kiszedjük, félretesszük. Megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a spenótot, kiszedjük a hús mellé. Az edénybe öntjük a bort, a tejszínt, belekeverjük a lereszelt fokhagymát, hozzákavarjuk a citrom reszelt héját és levét, sózzuk, borsozzuk és beforraljuk. Belekeverjük a húst, a spenótot, a tésztát, pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr415341654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása