Igen, kell egy kis zöld ebben a hideg-fagyos-szürke időben, spenótra gondoltunk:
Spenótos pulyka tésztával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
- 25 dkg friss bébispenót
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 citrom leve
- 1 mogyoróhagyma
- só
- őrölt bors
- vaj
- továbbá: 20 dkg száraztészta
A tésztát kifőzzük, félretesszük.
Az vajon megpirítjuk a húst, kiszedjük, félretesszük. Megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a spenótot, kiszedjük a hús mellé. Az edénybe öntjük a bort, a tejszínt, belekeverjük a lereszelt fokhagymát, hozzákavarjuk a citrom reszelt héját és levét, sózzuk, borsozzuk és beforraljuk. Belekeverjük a húst, a spenótot, a tésztát, pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.