Semmi extra, de közben mégis. Szokványos alapanyagok, ám tökéletes párosítás. Kicsit feldobjuk a szürke hétköznapokat.
Őszi hússaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apróra vágva
- 2 evőkanál olaj
a salátához:
- 10 cm póréhagyma felkarikázva
- 10 dkg főtt csemegekukorica lecsöpögtetve
- 1-2 alma meghámozva, kockákra vágva
- 10 dkg ementáli sajt apróra vágva
- 3 főtt tojás felkockázva
- 2 dl zsíros tejföl
- 2-4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál citromlé
só - őrölt bors
- a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyem
A húst megmossuk, leszárítjuk és az olajon pirosra sütjük, kihűtjük.
A saláta hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.