A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Őszi hússaláta

2019. október 31. - Szeretem a pulykát

Semmi extra, de közben mégis. Szokványos alapanyagok, ám tökéletes párosítás. Kicsit feldobjuk a szürke hétköznapokat. 

2019_10_oszi_hussalata2_kicsi.jpg

Őszi hússaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apróra vágva
  • 2 evőkanál olaj

a salátához:

  • 10 cm póréhagyma felkarikázva
  • 10 dkg főtt csemegekukorica lecsöpögtetve
  • 1-2 alma meghámozva, kockákra vágva
  • 10 dkg ementáli sajt apróra vágva
  • 3 főtt tojás felkockázva
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 2-4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál citromlé
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyem

 

A húst megmossuk, leszárítjuk és az olajon pirosra sütjük, kihűtjük.

A saláta hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3915243878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása