Nem kell mindent túl bonyolítani. Ha alig van otthon hozzávaló, vagy olcsón akarunk főzni, akkor ez tökéletes választás.
Ropogós pulykavirslis sajtos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykavirsli karikára vágva
- finomra reszelt parmezán
a tésztához: 15 dkg tészta
a besamelhez:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg gouda sajt reszelve
- 2-5 dkg parmezán reszelve
- 1 mozzarella apró darabokra tépkedve
- frissen reszelt szerecsendió
- só
- frissen őrölt bors
A felkarikázott virslit sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megszórjuk a sajttal. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, félretesszük.
A besamelhez a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre kavarjuk, sózzuk, boroszzuk, megszórjuk a szerecsendióval, belforgatjuk a sajtokat, majd a közben kifőtt, lecsöpögtetett tésztát is belekeverjük. Tányérra szedjük és a ropogósra sült sajtos virslivel megszórva tálaljuk.