A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Mennyire egyszerű. És mennyire finom:)

2019. október 29. - Szeretem a pulykát

Nem kell mindent túl bonyolítani. Ha alig van otthon hozzávaló, vagy olcsón akarunk főzni, akkor ez tökéletes választás. 

2019_10_ropogos_virslis_sajtos_teszta2_kicsi.jpg

Ropogós pulykavirslis sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykavirsli karikára vágva
  • finomra reszelt parmezán

a tésztához: 15 dkg tészta

a besamelhez:

  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg gouda sajt reszelve
  • 2-5 dkg parmezán reszelve
  • 1 mozzarella apró darabokra tépkedve
  • frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt bors

A felkarikázott virslit sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megszórjuk a sajttal. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, félretesszük.

A besamelhez a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre kavarjuk, sózzuk, boroszzuk, megszórjuk a szerecsendióval, belforgatjuk a sajtokat, majd a közben kifőtt, lecsöpögtetett tésztát is belekeverjük. Tányérra szedjük és a ropogósra sült sajtos virslivel megszórva tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr115243858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása