Nagyon finom, és gyorsan össze lehet dobni. Már is éhesek lettünk:)
Pesztós pulykasült
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell szeletekre vágva
- só
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- a sütéshez: 5 dkg vaj
- 3-4 evőkanál olaj
továbbá:
- 3-5 evőkanál bazsalikompesztó
- 10-15 dkg mozzarella
- pár szem koktélparadicsom
- a tálaláshoz: pesztóval elkevert főtt durum tészta
A húst megmossuk, leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk. A vajat és a olajat felforrósítjuk és a hús minden oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, pesztót kanalazunk rá, mozzarellával befedjük, pár szem koktélparadicsomot teszünk mellé és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Pesztóval elkevert főtt durum tésztával tálaljuk.