A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tésztás rakottas

2019. szeptember 20. - Szeretem a pulykát

Valójában tésztás rakott hús a hivatalos neve, de mi otthon csak rövidítve tésztás rakottasnak hívjuk. Szinte minden családban ismert valamilyen változata, és szerintem sokat nem tévedek, ha azt állítom, hogy körülbelül olyan népszerű, mint a rakott krumpli:)

Tessék a mi változatunk, ahogy mi készítjük! 

u.i. a tetején megpirított sajt a legjobb:)

2019_09_tesztas_rakott_hus2_kicsi.jpg

Tésztás rakott hús

Hozzávalók 6 személyre:

a húsos raguhoz:

  • 50 dkg pulykahús apró darabokra vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 2 konzerv darabolt paradicsom (2 x 240 g)
  • frissen őrölt bors
  • olasz fűszerkeverék

a besamelmártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • frissen őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

a tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • továbbá:
  • 25 dkg tészta kifőzve


A felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát és a paradicsomot. Megszórjuk a fűszerekkel és fedő alatt, kis lángon, időnként átkeverve kb. 30 perc alatt megfőzzük.
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a szerecsendiót. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és a ragut. Megszórjuk reszelt sajttal és és 200 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6115055314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása