Tovább kalandozunk Keleten, hoztunk egy szuper finom kínai receptet:
Kesudiós kínai pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykatokány
- 2 kisebb sárgarépa gyufaszálra vágva
- 1 kisebb zöld kaliforniai paprika gyufaszálra vágva
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika gyufaszálra vágva
- 1 szeletelt ananász konzerv
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 cm-es friss gyömbér finomra reszelve
- só
- frissen őrölt fekete bors
- olaj
- 10 dkg kesudió
- a tálaláshoz: főtt rizs
Az olajon a húst megpirítjuk. Hozzákeverjük a sárgarépát, a felaprított ananászt. Belekeverjük a szójaszószt az ecetet és a fűszereket. A keményítőt elkavarjuk az ananász konzerv levével, a húsra öntjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Főtt rizzsel tálaljuk.