A korma egy klasszikus indiai fogás, amelyet mi természetesen mi pulykával készítünk - mi mindent:)
Finom fűszeres étel, amely feldobhatja a konyhai repertoárt, érdemes kipróbálni. Távolról amolyan semmilyennek néz ki, de csak kóstoljátok meg:)

Pulyka korma
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykatokány
- 5 dkg blansírozott mandula darálva
- 2 cm friss gyömbér finomra reszelve
- 1 gerezd fokhagyma finomra reszelve
- 1 zöld csili apróra vágva
- 1 vöröshagyma felszeletelve
- 1 evőkanál kurkuma
- 2 zöld kardamom magjai porítva
- 4 szegfűszeg porítva
- 1 evőkanál koriandermag porítva
- 1 kisebb fahéjrúd
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 dl joghurt
- ½ citrom leve
- só
- 2 evőkanál kókuszolaj
- a tálaláshoz: főtt basmati rizs
A húst az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és tovább pirítjuk. Belekeverjük a fűszereket, további pár percig pároljuk. A keményítőt összekeverjük a joghurttal és a húsra öntjük. A mandulát elkeverjük 1 dl vizzel és ezt is az ételhez keverjük. Kb. 30 percig lassú tűzön főzzük, belekeverjük a citromlét, sózzuk, borsozzuk és főtt basmati rizzsel tálaljuk.