Gombóc gombóccal. Megint egy gombócos recept, de nem is akarmilyen. Ezt nézzétek!!!:)
Figyelem: nyári recept.
Serpenyős pulykagombóc
Hozzávalók:
a pulykagombóchoz:
- 50 dkg darált pulykafelsőcomb
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
továbbá:
- 1 nagy vöröshagyma csíkokra vágva
- 40 dkg paradicsom apróra vágva
- 30 dkg zöldborsó
- só
- őrölt bors
- 2 evőkanál vaj
A gombóc hozzávalóit összekeverjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk és a vajon minden oldalát pirosra sütjük. Mellé tesszük a hagymát és pár percig pirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomot, felöntjük kb. 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Belekeverjük a zöldborsó háromnegyedét, pár percig főzzük, majd a maradék zöldborsóval megszórva, magában vagy rizzsel, bulgurral tálaljuk.