A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Serpenyős pulykagombóc

2019. július 08. - Szeretem a pulykát

Gombóc gombóccal. Megint egy gombócos recept, de nem is akarmilyen. Ezt nézzétek!!!:)

Figyelem: nyári recept.

2019_06_serpenyos_pulykagomboc_kicsi.jpg

Serpenyős pulykagombóc

Hozzávalók:

a pulykagombóchoz:

  • 50 dkg darált pulykafelsőcomb
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika

továbbá:

  • 1 nagy vöröshagyma csíkokra vágva
  • 40 dkg paradicsom apróra vágva
  • 30 dkg zöldborsó
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál vaj

 

A gombóc hozzávalóit összekeverjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk és a vajon minden oldalát pirosra sütjük. Mellé tesszük a hagymát és pár percig pirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomot, felöntjük kb. 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Belekeverjük a zöldborsó háromnegyedét, pár percig főzzük, majd a maradék zöldborsóval megszórva, magában vagy rizzsel, bulgurral tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4414927424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása