Ismét egy olyan ételt készítettünk, ami először szerepel a menün: de mostantól bérelt helye lesz:) Egyszerűen zseniális, főleg most nyáron.
Levesnek és főételnek is megállja a helyét, kellemes hűsítő fogás, jó étvágyat!
Avgolemono
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt pulykamell apró kockára vágva
- 1 l alaplé
- 3 dl főtt rizs
- 3 tojás
- 1 nagy citrom leve
- só
- a tálaláshoz: petrezselyem és citromszeletek
Az alaplét felforrósítjuk. Elhabarjuk a tojást a citromlével, majd folyamatos keverés mellett, apránként levest adunk hozzá. Egyszerre csak keveset, nehogy a tojás kicsapódjon. Ha már kellően felmelegedett a citromos keverék, a többi leveshez csorgatjuk. Ezután állandó keverés mellett, közepes lángon addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, közben beletesszük a húst és a rizst. Ha szükséges, sózzuk. Petrezselyemmel és citrommal tálaljuk.