A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykakolbásszal töltött kölesgolyó

2019. június 06. - Szeretem a pulykát

Csupa finom egy ételben, ez a jelmondatunk. Könnyű elkészíteni, és a mindennapokban igazi különlegességként fog hatni, hiszen valljuk be, nemsokszor készítünk kölesgolyót. Na majd, ha ezt kipróbáljátok, akkor ez változni fog:)

2019_05_pulykakolbasszal_toltott_kolesgolyo2_kicsi.jpg

Pulykakolbásszal töltött kölesgolyó

Hozzávalók:

  • 10 dkg vékonyra szeletelt pulykakolbász
  • 10 dkg köles
  • 2 dl húsleves
  • 1 tojás
  • 1 maréknyi snidling apróra vágva
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • a sütéshez: olaj
  • a tálaláshoz: friss saláta

 

A kölest többször váltott vízben átmossuk, majd a húslevesben puhára főzzük. Összekeverjük a tojással, a snidlinggel és a zsemlemorzsával. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, mindegyik közepébe pulykakolbászt téve. Bő, forró olajban kisütjük, friss salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7014880254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása