Csupa finom egy ételben, ez a jelmondatunk. Könnyű elkészíteni, és a mindennapokban igazi különlegességként fog hatni, hiszen valljuk be, nemsokszor készítünk kölesgolyót. Na majd, ha ezt kipróbáljátok, akkor ez változni fog:)
Pulykakolbásszal töltött kölesgolyó
Hozzávalók:
- 10 dkg vékonyra szeletelt pulykakolbász
- 10 dkg köles
- 2 dl húsleves
- 1 tojás
- 1 maréknyi snidling apróra vágva
- só
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- a sütéshez: olaj
- a tálaláshoz: friss saláta
A kölest többször váltott vízben átmossuk, majd a húslevesben puhára főzzük. Összekeverjük a tojással, a snidlinggel és a zsemlemorzsával. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, mindegyik közepébe pulykakolbászt téve. Bő, forró olajban kisütjük, friss salátával tálaljuk.