Igen-igen, hölgyem és uraim, következik a talán legnépszerűbb pulykás leves, a tárkonyos pulykaraguleves. Kevés olyan emberrel találkoztunk, aki nem szereti:)
Tárkonyos-gombás pulykaraguleves
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
- 2 dkg vaj
- 50 dkg gomba (erdei és csiperke vegyesen)
- 1 vöröshagyma
- 4 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 20 dkg zöldborsó
- 3 dl tejszín
- 4-6 evőkanál tárkonyecet
- 2-3 evőkanál szárított tárkony
- só
- őrölt bors
A felaprított vöröshagymát a vajon megpároljuk. Rádobjuk a megmosott, felaprított gombát és zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A megtisztított, felkarikázott sárgarépát és fehérrépát a hagymához adjuk, pár percig pirítjuk. Belekeverjük a húst és addig főzzük, amíg kifehéredik. Felöntjük 2 liter vízzel, majd lefedve addig főzzük, míg a hús és a zöldségek meg nem főnek. Belekeverjük a tejszínt, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáöntjük az ecetet, alaposan elkeverjük. Beletesszük a gombát és a zöldborsót és még kb. 5 percig főzzük, majd tálaljuk.